انجمن جنبش سبز ایران
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
HomeHome  Log in  RegisterRegister  SearchSearch  Latest imagesLatest images  

 

 مشاوران زندانی میرحسین موسوی کیستند؟

Go down 
AuthorMessage
khorshid

khorshid


تعداد پستها : 49
امتیاز : 5358
اعتبار : 28

مشاوران زندانی میرحسین موسوی کیستند؟ Empty
PostSubject: مشاوران زندانی میرحسین موسوی کیستند؟   مشاوران زندانی میرحسین موسوی کیستند؟ Empty2010-03-13, 10:20

مشاوران زندانی میرحسین موسوی کیستند؟

ایجاد شده در: 03/13/2010 - 09:25, به روز شده در: 03/13/2010 - 09:26
مشاوران زندانی میرحسین موسوی کیستند؟ Men



بعد از وقایع روز عاشورا که کودتاچیان در خیابان‌های تهران دیدند جنبش سبز بعد از بیش از شش ماه کشتار و تجاوز و زندان‌ و شکنجه و دادگاه و اعتراف و حکم‌های سنگین هنوز مثل روزهای اول پرتوان است، هجوم گسترده‌ای برای بازداشت آن دسته از فعالان سیاسی که از بازداشت‌های متعدد بعد از کودتا جان سالم به در برده بودند، صورت دادند.
در عرض دو سه روز حدود صد فعال سیاسی، دانشجویی و حقوق بشر دستگیر شدند که این موج بازداشت‌ها شاید حتی از موج اولیه بازداشت‌ها در دو سه روز بعد از انتخابات هم گسترده‌تر بود.
یکی از گروه‌هایی که کودتاچیان از فردای عاشورا به سراغشان رفتند و تقریباً هیچ مدامشان را از قلم نینداختند، حلقه مشاوران نزدیک میرحسین موسوی بودند. همان‌هایی که میرحسین موسوی در مناظره‌های تلویزیونی پیش از انتخابات آنها را از پاک‌ترین و شریف‌ترین نیروهای کشور خوانده بود که مخالفانش هیچ نقطه منفی نمی‌توانند در آنها پیدا کنند، وگرنه به قول او حتماً پیش از انتخابات کرده بودند.
اما به دلایلی (شاید مشابه دلایلی که حلقه بازداشت‌ها به خود رهبران سبز هم نرسید) تا پیش از عاشورا کودتاچیان هیچ کدام از افراد این حلقه نرفتند و جز علیرضا حسینی بهشتی، پسر شهید بهشتی که چند روز بازداشت شد و دستگیری‌اش به دلیل فعالیت‌های کمیته رسیدگی به آسیب‌دیدگان بعد از انتخابات بود، پای بقیه افراد این حلقه به زندان باز نشد.
اما بعد از عاشورا ورق برگشت. کودتاچیان دیدند دیگر نمی‌توانند اوج گرفتن جنبش سبز را تحمل کنند و به زعم خودشان با بازداشت همه مشاوران نزدیک میرحسین موسوی (و هم‌زمان ترور شهید علی حبیبی موسوی، خواهرزاده میرحسین موسوی که به شهادت تعدادی از نزدیکانش او را مانند پسر نداشته خود دوست داشت) خواستند شریان فکری میرحسن موسوی را قطع و موسوی و به تبعش کل جنبش را دچار سردرگمی و بعد از مدتی زمین‌گیر کنند. البته هر قدر بقیه تدبیرهایشان در این نه ماه کارگر افتاد،‌این یکی هم کارگر افتاد میرحسین موسوی در دیدار روز پنج‌شنبه خود با تاج‌زاده پاسخ نهایی کودتاچیان را داد: «همه می‌ایستیم تا به هدفمان برسیم».
اما کودتاچیان هنوز دارند کینه پیشروی‌های جنبش سبز و به ویژه ضربه‌ای را که در عاشورا خوردند،‌ از این حلقه مشاوران نزدیک میرحسین موسوی می‌کشند. جز چند نفر از آنها که هر کدام به دلایلی آزاد شدند، بقیه‌شان همه این هفتاد و چند روز را در انفرادی گذرانده‌اند و در همه این مدت (تا پنج‌شنبه‌ای که گذشت)‌ هیچ دیداری با خانواده خود نداشتند.
شاید یک سال پیش تصور بسیاری از طرفداران اصلاحات در ایران این بود که همه داشته‌های اصلاح‌طلبان در هشت سالی که در قدرت بودند «رو» شده است و هر که بوده، در این سال‌ها محک خورده است. اما با بازگشت میرحسین موسوی به صحنه سیاست بعد از دو دهه، گروهی از فعالان سیاسی هم به صحنه وارد شدند که در این بیست سال عموماً حاشیه‌نشین بودند و همه دیدند که جامعه تحول‌خواه ایران مردان و زنان شایسته بسیاری دارد که در بزنگاه‌ها به صحنه می‌آیند و جامعه‌شان را در پیمودن راه صد و پنجاه ساله به سوی آزادی و عدالت یاری می‌دهند.
به بهانه اولین دیدار این مردان مقاوم با خانواده‌هایشان، نگاهی داریم به پیشینه و فعالیت‌های آن‌ها:
سید علیرضا بهشتی شیرازی:
سید علیرضا بهشتی شیرازی به دلیل تشابه اسمی با سید علیرضا حسینی بهشتی (پسر شهید بهشتی و از مشاوران نزدیک موسوی) خیلی وقت‌ها با او اشتباه گرفته شده است.
آقای بهشتی شیرازی در انتخابات اخیر سردبیر روزنامه کلمه سبز (به صاحب امتیازی میرحسین موسوی)‌ بود و سرمقاله‌های او در این روزنامه، نمونه‌ای است از قلم قدرتمند او در پاسخ دادن به کودتاچیان (از جمله و علی‌الخصوص حسین شریعتمداری). چند مقاله‌ای که آقای بهشتی شیرازی بعد از توقیف روزنامه کلمه سبز نوشت و در وب‌سایت کلمه منتشر شد، تاییدی بود بر استعدادی که در سرمقاله‌هایش دیده می‌شد.
علیرضا بهشتی شیرازی برادر کوچک سید محمد بهشتی، رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی با موهای زرد مشهورش، است. سید محمد بهشتی از دوستان نزدیک میرحسین موسوی است که دوستی آنها به دوران پیش از انقلاب باز می‌گردد. بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد آشنایی سید علیرضا بهشتی شیرازی با میرحسین موسوی مربوط است به دوران نوجوانی‌اش. علیرضا بهشتی شیرازی در زمان انقلاب در آمریکا مشغول تحصیل بود و با پیروزی انقلاب درسش را نیمه کاره رها کرد و به ایران بازگشت. با نخست‌وزیر شدن میرحسین موسوی، سید علیرضا بهشی شیرازی دبیر هیات دولت شد و دست راست آقای موسوی. او در آن زمان عضو حزب جمهوری اسلامی و عضو شورای سردبیری روزنامه جمهوری اسلامی هم بود. آقای بهشتی شیرازی یکی از برادرانش را در جنگ با عراق از دست داده است.
با کنار رفتن میرحسین موسوی از سیاست، آقای بهشتی شیرازی هم این عرصه را ترک کرد و به فعالیت‌های فرهنگی مشغول شد. او انتشارات روزنه را تاسیس کرد که در سال‌های اخیر یکی از ناشرهای پرکار و معتبر ایران بوده است. مجموعه کتاب‌های ابراهیم نبوی و نیک‌آهنگ کوثر از جمله آثار مشهور این انتشارات است.
با بازگشت میرحسین موسوی به سیاست و نامزدی او برای انتخابات ریاست‌جمهوری، آقای بهشتی شیرازی هم به عرصه برگشت و تبدیل به یکی از نزدیک‌ترین مشاوران میرحسین موسوی شد. سردبیری روزنامه کلمه سبز که ارگان میرحسین موسوی بود، نقش مهم او را در ستاد نشان می‌دهد. آن‌هایی که در ایام پیش از انتخابات به ستاد میرحسین موسوی رفت و آمد داشته‌اند، او را یکی از خوش‌فکرترین مشاوران میرحسین موسوی و یکی از بازوهای فکری اصلی ستاد توصیف می‌کنند.
آقای بهشتی شیرازی بعد از انتخابات یک بار در جریان حمله به ساختمان روزنامه کلمه سبز بازداشت شد که بعد از یک روز از زندان آزاد شد. او روز ۷ دی مجددا بازداشت شده و تا امروز در سلول انفرادی است که به گفته خودش تنها یک جلد قرآن در اختیار دارد.
قربان بهزادیان‌نژاد:
قربان بهزادیان‌نژاد کارشناسی خود را در رشته علوم آزمایشگاهی، کارشناسی ارشدش را در رشته باکتری‌شناسی و دکترایش را در رشته میکروبیولوژی پزشکی گرفته است. او در حال حاضر استاد دانشگاه تربیت‌مدرس است، همان دانشگاهی که میرحسین موسوی هم استاد آن است.
آقای بهزادیان‌نژاد در دولت سید محمد خاتمی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مشاور وزیر بهداشت در انتخاب رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی بود.
قربان بهزادیان‌نژاد در سال‌های اخیر علاوه بر تدریس در دانشگاه عمده وقت خود را به فعالیت‌های مرتبط با ایران‌شناسی می‌گذراند. او رئیس موسسه تحثیثات و توسعه علوم انسانی و نیز رئیس موسسه مطالعات فرهنگ و تمدن ایران‌زمین بود که به شهادت فعالان عرصه ایران‌شناسی فعالیت‌های چشمگیری در این موسسات غیردولتی انجام شد. بسیاری از فعالیت‌های آقای بهزادیان‌نژاد در سال‌های اخیر در ارتباط نزدیک با میرحسین موسوی و فرهنگستان هنر بوده است.
با نامزدی میرحسین موسوی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ قربان بهزادیان‌نژاد به ریاست ستاد انتخاباتی او منصوب شد که همین مساله میزان اعتماد آقای موسوی را به او نشان می‌دهد. در اولین روزهای بعد از کودتا ۷۰ نفر از استادان دانشگاه تربیت‌مدرس به دیدار آقای موسوی رفتند که بلافاصله بعد از خروج از این جلسه همه این اساتید از جمله قربان بهزادیان‌نژاد هم بازداشت شدند. آقای بهزادیان‌نژاد از آخرین این اساتید بود که بعد از چند روز از زندان آزاد شد.
آقای بهزادیان‌نژاد از زمان بازداشتش در ۷ دی در سلول انفرادی است.
اردشیر امیرارجمند:
اردشیر امیرارجمند مدرک کارشناسی حقوق خود را در سال ۱۳۵۷ از دانشگاه ملی (شهید بهشتی کنونی) گرفت. بعد به فرانسه رفت و کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته حقوق بین‌الملل از دانشگاه استراسبورگ گرفت. آقای امیرارجمند سپس به ایران بازگشت و عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی شد.
آقای امیرارجمند در دوره اقامت خود در فرانسه چندین دوره مربوط به حقوق بشر را گذراند و همین باعث شد بعد از بازگشت به ایران موفق شود صاحب کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی شود. این کرسی در کل خاورمیانه تنها در دانشگاه شهید بهشتی وجود دارد و توان علمی آقای امیرارجمند دلیل اصلی تاسیس این کرسی در این دانشگاه بوده است. آقای امیرارجمند برای اولین بار رشته کارشناسی ارشد حقوق بشر را در ایران پایه‌گذاری کرد. البته چند ماه پیش دولت کودتا او را از ریاست کرسی حقوق بشر عزل کرد.
با اعلام نامزدی میرحسین موسوی در انتخابات، اردشیر امیرارجمند ۵۲ ساله به عنوان مشاور حقوقی به ستاد آقای موسوی پیوست و از حلقه اصلی مشاوران او بود. آقای امیر ارجمند هم از ۷ دی در بازداشت است.
محمد باقریان:
محمد باقریان کاشناسی ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه شیراز است که پیش از انقلاب تحصیل خود را تمام کرده و از همان سال‌ها به فعالیت‌های مهندسی و صنعتی مشغول شده است.
بعد از پیروزی انقلاب آقای باقریان به فعالیت‌های صنعتی خود ادامه داده و به تدریج وارد بخش مدیریتی صنعت شده است. آقای باقریان را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین مدیران صنعتی جمهوری اسلامی دانست که به ویژه در پروژه‌های صنعتی دو دهه اول انقلاب نقش بسیار پررنگی داشته است.
محمد باقریان در دوره نخست‌وزیری میرحسین موسوی، معاون نخست‌وزیر و رئیس بیناد جانبازان بود. او همچنین ریاست هیات‌عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، مدیرعامل و رئیس هیات‌مدیره شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، مشاور وزیر صنایع، مشاور وزیر نیرو و عضو شورای مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست‌جمهوری را در سابقه کاری خود دارد. با پیروزی محمد خاتمی در انتخابات سال ۷۶ آقای باقریان به معاونت رئیس‌جمهور و ریاست سازمان اداری و استخدامی منصوب شد. با انحلال این سازمان محمد باقریان مشاور ارشد رئیس‌جمهور شد.
با اعلام نامزدی میرحسین موسوی در انتخابات ۸۸، محمد باقریان ۶۲ ساله که از دوستان قدیمی و نزدیک آقای موسوی است به عنوان مشاور سیاسی به ستاد او ملحق شد. افرادی که در ستاد آقای موسوی رفت و آمد داشته‌اند می‌گویند محمد باقریان یکی از مورداعتمادترین نزدیکان میرحسین موسوی بود و آقای موسوی او را به عنوان نماینده خود برای تعدادی از مذاکرات سیاسی مهم می‌فرستاد.
محمد باقریان هم بعد از عاشورا بازداشت شد و کماکان در زندان اوین است. ‌
فرشاد مومنی:
فرشاد مومنی در سال‌های اول بعد از انقلاب عضو حزب جمهوری اسلامی شد و مسئولیت کمیته دانش‌آموزی حزل را برعهده گرفت. او در دوره نخست‌وزیری میرحسین موسوی دستیار مصطفی عالی‌نسب (مشاور ارشد اقتصادی آقای موسوی) بود.
فرشاد مومنی در سال‌های بعد به تحصیل در رشته اقتصاد پرداخت. دوره کارشناسی خود را در دانشگاه شهید بهشتی و دوره کارشناسی ارشدش را در دانشگاه تهران گذراند و بعد از گرفتن دکترا با گرایش اقتصاد توسعه و اقتصاد ایران از دانشگاه علامه طباطبایی، عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد این دانشگاه شد. او از مشهورترین چهره‌های طرفدار اقتصاد نهادگرا (و از مخالفان سیاست‌های آزادسازی اقتصادی)‌ در ایران است. آقای مومنی عضو موسسه دین و اقتصاد نیز هست که به نوعی مجمعی از همفکران اقتصادی او به حساب می‌آید.
فرشاد مومنی قبل و بعد از انقلاب رابطه نزدیک با آیت‌الله بهشتی داشت و در حال حاضر هم عضو موسسه تنظیم و نشر آثار شهید بهشتی است.
آقای مومنی ۵۴ ساله در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر از مشاوران اقتصادی اصلی میرحسین موسوی و مسئول کمیته تدوین برنامه‌های اقتصادی ستاد او بود.
فرشاد مومنی روز ۸ دی بازداشت شد و کماکان در زندان اوین است.
علی‌اکبر عرب‌مازار:
علی‌اکبر عرب‌مازار در سال ۱۳۵۶ مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی را از مدرسه عالی بازرگانی تهران گرفت و برای ادامه تحصیل به دانشگاه میشیگان آمریکا رفت و از این دانشگاه دکترای علم سیستم‌ها دریافت کرد. او بعد از بازگشت به ایران علاوه بر تدریس در دامشگاه شهید بهشتی و و ریاست دانشکده اقتصاد این دانشگاه، مسئولیت‌های اقتصادی متعددی نیز داشته است که از آن جمله می‌توان به معاونت وزیر امور اقتصادی و دارایی و ریاست سازمان مالیاتی کشور اشاره کرد.
آقای عرب‌مازار از جمله مشاوران اقتصادی میرحسین موسوی بود که روز ۸ دی ماه بازداشت شد و کماکان در بازداشت شد. علی‌اکبر عرب‌مازار در تمام این مدت در سلول انفرادی بوده و دو روز پیش برای اولین بار با خانواده‌اش ملاقات کرده است.
Back to top Go down
 
مشاوران زندانی میرحسین موسوی کیستند؟
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» عکسهای میرحسین موسوی از کودکی تا به امروز
» دیدار فراکسیون خط امام مجلس با میرحسین موسوی
» پیام تصویری میرحسین موسوی به مناسبت عید نوروز
» میرحسین موسوی: جلوی آمدن بهار را نمی توان گرفت
» بیانیه جبهه مشارکت در حمایت از میرحسین موسوی در انتخابات ریاست جمهوری

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
انجمن جنبش سبز ایران :: جنبش سبز ایران :: اخبار- تحلیل- پیشنهاد-
Jump to:  
طراحی و توسعه توسط تیم تولبار جنبش سبز
Forumotion's free forums | ©phpBB | Free forum support | Report an abuse | Forumotion.com