زمینه چینی برای اخراج موسوی از دانشگاه تربیت مدرس
فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت که میرحسین موسوی "با مدرک فوق لیسانس معماری نمیتواند در دانشگاه تربیت مدرس درسی را ارائه کند".
دانشجو امروز ۱۹ اسفند در مصاحبه با فارس گفت: "رشته آقای موسوی معماری است، با این حال وی در گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس عضویت داشته است."
فرهاد دانشجو در مصاحبه امروز خود، با ذکر این که مهندس موسوی از حدود ۶ سال پیش از دانشگاه تربیت مدرس به فرهنگستان هنر مامور شده بوده، افزود: "هنوز نامهای مبنی بر پایان ماموریت وی از فرهنگستان هنر به دانشگاه تربیت مدرس نرسیده است."
این سخنان در شرایطی عنوان می شود که چندی پیش کامران دانشجو، وزیر علوم دولت کودتا و برادر فرهاد دانشجو، در جمع تعدادی از روسای دانشگاه ها گفته بود که دانشگاه جای اساتیدی که بخواهند علیه نظام جمهوری اسلامی فعالیت کنند نیست.
دانشجو تاکید کرده بود: "شفاف و واضح می گویم افرادی مورد نیاز ما در دانشگاه ها هستند که التزام عملی به اسلام و ولایت فقیه داشته باشند."
این سخنان، پس از آن بیان می شد که میرحسین موسوی با اشاره به شواهدی چون نامه ۱۱۶ استاد دانشگاه تربیت مدرس به رهبر ایران در اعتراض به برخوردها با دانشگاهیان، حمایت اساتید و دانشجویان از "جنبش سبز" را امیدوار کننده دانسته بود.
این در حالی است که محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها، در آذر ماه گفته بود: "براساس آمارهای موجود ۷۰ درصد دانشگاهیان در انتخابات ریاست جمهوری به کسی رای دادهاند که اکنون در راس مدیریت کشور نیست و این مسئله به نوعی دلسردی ایجاد میکند."
از زمان روی کار آمدن احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴، موارد متعددی از بازنشستگی اجباری استادان دانشگاه منتشر شده که مخالفان دولت، انگیزه بسیاری از این بازنشستگی ها را سیاسی می دانند. موج این بازنشستگی ها بعد از انتخابات اخیر نیز ادامه داشته است.
همچنین در حال حاضر تعدادی از استادان دانشگاه های ایران در زندان هستند یا در بیرون زندان در انتظار صدور حکم دادگاه به سر می برند.
محسن میردامادی، عبدالله رمضان زاده، قربان بهزادیان نژاد، علی عرب مازار، فرشاد مومنی و علیرضا حسینی بهشتی از جمله این اساتید هستند.