ایران فروهر -
این همسر شهید قریب به شش ماهست که در زندان اوین به سر می برد.او در سالهای پس از انقلاب عضو داوطلب جبهه سازندگی و نهضت سواد آموزی شد و پس از سالها فعالیت در نهادهای مدنی در سال 78 به عنوان نماینده ورامین به شورای شهر راه یافت. تفاوت او با زنان دیگر باعث شد تا در قالب تشکیلات سازمانی فعالیت کند. به همین دلیل منصوری توانست معاون سیاسی دبیرکل حزب مشارکت شود. درسالهای اخیر با وجود تالمات روحی که به دلیل از دست دادن دخترش در یک حادثه داشت از فعالیت های سیاسی کنار نکشید و همچنان در صحنه باقی ماند.منصوری کاندیدای هشتیمن دوره مجلس شورای اسلامی شد اما هیات های اجرایی او را رد صلاحیت کردند.او در انتخابات ریاست جمهوری دهم همگام با حزب متبوعش ازمیرحسین موسوی حمایت کرد.این فعال سیاسی در حمایت از میرحسین موسوی به شهرهای مختلف می رفت و با افشاگری نقاب از چهره احمدی نژاد برمی داشت.
آذر منصوری نخستین چهره سیاسی بود که از پروژه توزیع سیب زمینی در دولت احمدی نژاد پرده برداشت.
او در تاریخ 14 اردیبهشت ماه یعنی یک ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری در نشستی با اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده مهندسی نفت اهواز شرکت در انتخابات را کم هزینه ترین راه اصلاحات دموکراتیک در ایران خواند.نه تنها منصوری شاید به جرات بتوان گفت که هیچ کس دیگری جز مجریان تقلب انتخاباتی تصور نمی کردند که تنها چهل روز پس از این نشست انتخابات به کودتایی از جانب حاکمیت تبدیل شود.
آن روزها با همه بلایی که در چهار سال ریاست جمهوری احمدی نژاد بر سر مردم آمده بود باز هم نقطه امیدی به نام انتخابات وجود داشت.حداکثر نگرانی ها در همین جمله آذر منصوری نهفته بود که گفت:"طیف محافظه کار به دنبال مشارکت حداقلی است تا نتیجه را به نفع خود تغییر دهد."
این فعال سیاسی پس از انتخابات ریاست جمهوری نیز به انتقاد از وضع موجود ادامه داد و شجاعانه به بازداشت های غیرقانونی اعتراض کرد و پس از تشکیل دادگاه نمایشی برخی از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات به پروژه اعتراف گیری های اجباری حمله کرد و در گفت و گویی با سایت روز با اشاره به اینکه نوک حمله در کیفرخواست بازداشت شدگان حزب مشارکت بوده اعلام کرد:"اصلاح طلبان در انتخابات دیگری هم شکست خورده اند، چرا در آن انتخابات از این اتفاقات نیفتاد؟مساله اینجاست که نتیجه اعلام شده با خواست اکثریت متفاوت است.چرا اجازه راهپیمایی به موسوی و کروبی داده نمی شود؟"
هنوز چندی از این مصاحبه نگذشته بود که در تاریخ 30/6/88 اتومبیل منصوری در خیابانی در ورامین هنگام بازگشت از منزل خواهرش به همراه خواهرزاده اش متوقف و سرنشینان بازداشت می شوند.
یک روز پس از بازداشت وی ،ماموران امنیتی به منزل این فعال سیاسی یورش می برند و پس از تفتیش وسایل شخصی وی ،کامپیوتر،موبایل و یادداشت و دفترچه تلفن وی را ضبط می کنند.
پس از دستگیری ،مجمع زنان اصلاح طلب با صدور بیانیه ای از همه فعالان سیاسی خواستند که با بهره گیری از تمامی ظرفیت ها تلاش کنند تا آذر منصوری از زندان آزاد شود اما تلاش فعالان سیاسی و زنان راه به جایی نبرد تا جایی که معاون سیاسی دبیرکل مشارکت نتوانست در مراسم سالگرد تنها دخترش شرکت کند.
با این وجود،به گفته زندانیان آزاد شده از اوین، این زن اصلاح طلب از صبر و مقاومت بالایی برخوردار است و در زندان با نخ تسبیحی ساخته و در طول روز به دعا و نیایش مشغول است.
روز شنبه گذشته محمدرضا فقیهی، وکیل وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده معاون سیاسی دبیرکل حزب مشارکت گفت :"در دادگاه اتهامات آذر منصوری را اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمعات، تبلیغ علیه نظام، نشرکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی عنوان شده است."
وکیل منصوری ادامه داد:" پس از صدور حکم موکلم در دادگاه بدوی در مهلت قانونی نسبت به تجدیدنظرخواهی اقدام کرده و پرونده به دادگاه تجدیدنظر ارسال شد اما تاکنون تعیین شعبه نشده است."
فقیهی بابیان این که شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب با درخواست تبدیل قرار موافقت نکرده است،ادامه داد:" بعد از آنکه در خواست تبدیل قرار به جایی نرسید، خواستار اعطای مرخصی به موکلم شدیم تا ایشان نیز بتواند در تعطیلات نزد خانواده خود باشد اما تاکنون برای این مورد نیز از سوی مقامات قضایی موافقتی صورت نگرفته است."