اجازه فعالیت ضد نظام در دانشگاهها را نمی دهم جرس: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: من از طرف نظام جمهوری اسلامی مأموریت دارم، بنابراین به هیچ عنوان اجازه ضدیت با نظام را در داخل دانشگاهها نخواهم داد و در این راستا عنوان کرده ام که از این پس استادی که دغدغه دین نداشته باشد جذب نمی کنیم.
به گزارش مهر، کامران دانشجو پنجشنبه در سفر استانی هیئت دولت به بندرعباس در جمع دانشجویان دانشگاه هرمزگان با اشاره به نحوه فعالیتهای سیاسی فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها گفت: این فعالیتها باید در چارچوب نظام انجام شود و با قوانین و مقررات نظام تطابق داشته باشد. فعالیت سیاسی که در دانشگاه در راستای براندازی نظام باشد دیگر فعالیت سیاسی نیست اما نقد بر دولت را با طیب خاطر می پذیریم. اصلا دولت باید از این نقد به عنوان یک فرصت استقبال کند.
وی ادامه داد: زمانی اگر دانشجو به روحیه قانع بودن رسید تهدید است زیرا دانشجو نباید به وضع موجود بسنده کند. اینکه دانشجویان به وضع موجود بسنده نمی کنند فرصت است اما روحیه طلبکارانه داشتن روحیه فرهنگی و فرهیختگی نیست.
اجازه ترویج سکولاریسم را در دانشگاهها نمی دهیم
کامران دانشجو با تأکید براینکه به هیچ عنوان اجازه نمی دهم سکولاریسم و ضدیت با نظام جمهوری اسلامی در دانشگاهها تریج یابد گفت: اگر روسای دانشگاه اجازه ترویج این مسائل را در دانشگاهها بدهند برخورد می کنیم. من از طرف نظام جمهوری اسلامی مأموریت دارم بنابراین به هیچ عنوان اجازه ضدیت با نظام را در داخل دانشگاهها نخواهم داد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به اعتراض یکی از دانشجویان که گفت شما اعلام کردید دغدغه دین دارید اما گویا تنها شعار دادید گفت: یکی از مسائلی که در گذشته در دانشگاهها حاکم بود این بود که دین از بسیاری از فعالیتها خارج شده بود بنابراین این مشکل را نمی توان به یک باره اصلاح کرد اما همین که از ابتدا گفتم دغدغه دین دارم بدانید شعار نیست و کم کم بستر آن فراهم می شود.
وی اظهار داشت: در این راستا عنوان کرده ام که از این پس استادی را که دغدغه دین نداشته باشد جذب نمی کنیم آئین نامه جذب اعضای هیئت علمی نیز در این راستا حرکت می کند.
دانشجو با تشویق دانشجویان به خبر چینی گفت: دانشجویان نیز باید دراین فرایند به ما کمک کنند اگر دیدند استادی حرفی می زند که با اصول دینی تطابق ندارد به گوش مسئولان برسانند.
در صحنه بودن یعنی بدانیم دانشجویان نسبت به دین حساس هستند
وی که اخباری از تغییر مذهبش در رسانه ها منتشر شده ، خطاب به دانشجویان اظهار داشت: در صحنه بودن یعنی اجازه ندهید مسیر انقلاب عوض شود. در صحنه بودن یعنی اینکه من مدرس بدانم دانشجویانم نسبت به مسائل دینی حساس هستند.
وزیر علوم گفت: بدانید که تفکیک جنسیتی اصلا در برنامه های ما نیست اما فضای دانشگاهها را اسلامی خواهیم کرد. فضای اسلامی به معنی حرف نزدن و ارتباط برقرار نکردن نیست باید حدود را رعایت کرد.
تلاش BBC و VOA برای ضد دین جلوه دادن فضای دانشگاهها
وی با اشاره به انتشار برخی اخبار از سوی رسانه هایی نظیر BBC و VOA گفت: این رسانه ها می خواهند تلاش کنند که فضای دانشگاهها را ضد دین جلوه دهند. آنها برای حضور مردم در 9 دی و 22 بهمن دلایل واهی مطرح می کنند در حالی که آنها که به خیابانها آمدند می دانند مردم چگونه آمدند. مردم ما دین را می خواهند.
دانشجو اضافه کرد: تقابل ما با غرب تقابل اقتصادی و صنعتی نیست. تقابل ما عقیدتی است و تا این حکومت بر سر گفتمان امام و به اسلام پایبند باشد و آنها دین زدایی کنند تقابل وجود دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاههای ما حلقه جدا از جامعه نیستند ادامه داد: وقتی جامعه در تقابل با تفکرات غربی است، دانشگاه نیز که یکی از حلقه های جامعه است باید در تقابل با تفکرات غرب باشد.
وزیر علوم با اشاره به برخی برنامه ها و سیاستهای این وزارتخانه در راستای ارتقای دانشگاهها و آئین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی اظهار داشت: سیاست کلی وزارت علوم رسیدگی به دانشگاههای کمتر برخوردار است تا فاصله آنها از دانشگاههای برخوردار کمتر شود.
وی گفت: آئین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی را تا فروردین ماه نهایی و از مهرماه سال آینده اجرایی می کنیم.
با وجودی که دولت دهم ید طولایی در قامیل سالاری دارد، دانشجو گفت : با خویشاوند سالاری در دانشگاهها در صورت وجود برخورد می شود
وی با بیان اینکه این دولت آمد تا دانایی سالاری جایگزین خویشاوند سالاری شود گفت: اگر در دانشگاهی خویشاوند سالاری داشته باشد به شدت پیگیری و برخورد می کنیم.
وزیر علوم با اشاره به کمبود بودجه فرهنگی دانشگاهها که یکی از موضوعات مطرح از سوی دانشجویان بود، گفت: وقتی مجلس بودجه را متمرکز به وزارت علوم نمی دهد من نمی توانم بودجه را مدیریت کنم.
واگذاری سالانه 20 درصد از مسئولیت امکانات رفاهی دانشگاهها به بخش خصوصی
وی درباره مشکلاتی نظیر خوابگاه، غذا و امکانات رفاهی در دانشگاهها که توسط برخی دانشجویان عنوان شد، گفت: باید امکانات رفاهی در دانشگاهها به بخش خصوصی واگذار شود و سالانه 20 درصد این امکانات به بخش خصوصی واگذار می شود. البته مسئولین دانشگاه بر امور نظارت خواهند داشت.
دانشجو در عین حال گفت: زمانی که در دفترچه کنکور اعلام می کنیم برای دانشجویان خوابگاه محدود است دانشجو باید بداند و با توجه به این موضوع انتخاب رشته کند زیرا دانشگاهها با این اعلام نظر موظف نیستند به همه دانشجویان خوابگاه ارائه دهند. البته مطلوب این است که شرایطی فراهم شود تا به دانشجویان خوابگاه داده شود و مسئولان باید برای دستیابی به این مطلوب تلاش کنند اما وقتی دانشگاه اعلام می کند محدودیت وجود دارد داوطلبان نیز باید با دقت انتخاب رشته کنند.
وزیر علوم همچنین به تدوین طرح آمایش آموزش عالی مبنی بر گسترش آموزش عالی بر اساس نیاز در سطح کشور گفت: موسسات آموزش عالی در بسیاری از استانها در برخی موارد تحت فشارهای سیاسی یا موارد دیگر ایجاد شده اند به همین دلیل گاهی 120 تا 150 مرکز آموزش عالی در استانها داریم. یا حتی در یک خیابان دو موسسه با رشته های یکسان داریم که در این زمینه با اجرای طرح آمایش، آموزش عالی از حالت بی برنامگی خارج می شود.
جذب سالانه یک هزار عضو هیئت علمی در دانشگاهها
وی به یکی دیگر از برنامه های وزارت علوم در خصوص جذب اعضای هیئت علمی دانشگاهها گفت: سالی هزار عضو هیئت علمی باید جذب کنیم. بدترین وضعیت عضو هیئت علمی از نظر تعداد در رشته های علوم انسانی است در این رشته ها نیاز به جذب 2 هزار و 200 عضو هیئت علمی داریم.
وی درباره اعتراض دانشجویان نسبت به غذای دانشجویی نیز گفت: قیمت غذای دانشجویی 175 تومان است در حالی که قیمت واقعی آن بیش از هزار تومان درمی آید. هر چند که دادن غذا در قانون نیامده است اما فکر نکنید ما از اینکه کیفیت غذا در برخی دانشگاهها پائین است خوشحالیم ما هم از این موضوع ناراحتیم و برای بهبود آن تلاش خود را می کنیم.